1 ORGANIZACJA JAKO SYSTEM SPOLECZNO-TECHNICZNY
1.1 org.a (traktowana systemowo)
1.2 org.a uczaca sie (def. cechy)
1.3 zarzadzanie org. ucz. sie
1.4 wspolczesne zarzadzania
1.5 tworcze rozwi.e problemow w org.i ucz. sie

2 METODA LANCUCHA WARTOSCI
2.1 Analiza zdoln. strat. org. (obejmuje; zas. strategicz)
2.2 Istota metody lancucha wartosci
2.3 Procedura stosowania metody lancucha wartosci
2.4 Lancuch wartosci, przewaga konkurencyjna

3 METODA ZROWNOWAZONEJ KARTY WYNIKOW
3.1 Istota metody zrown.kar.wyn.
3.2 Plaszczyzny analizy organizacji (rozne perspektywy)
3.3 Etapy postepowania w metodzie
3.4 Wdrazanie syst opartego na strat.karcie.wyni.

4 TQM KOMPLEKSOWE ZARZADZANIE JAKOSCIA
4.1 Podstawy
4.2 podejscia historyczne
4.3 Istota kompl. zarz. jako.
4.4 Metody i narzedzia (proces dosk. jakosci)
4.5 Benchmarking w zarz. jak.
4.6 Koncepcja Kaizen w zarz. jak.
4.7 Koncepcja tworzenia wartosci dla klienta

5 METODY SYSTEMOWEGO STEROWANIA PRODUKCJA I DOSTAWAMI
5.1 System produk. Just-In-Time
5.2 System produk. Kanban
5.3 Sterowanie produk. w lancuchu logistycz.
5.4 Sterowanie produkcja w strategii logistycz. obslugi klienta

6 METODA RADYKALNYCH ZMIAN – REENGINEERING
6.1 Istota reengineeringu
6.2 Metodyka i zasady reengineeringu
6.3 Reengineering a zmiany w organizacji i zarzadzaniu
6.4 Warunki powodzenia i bariery wprowadzenia reengineeringu
6.5 Outplacement

7 METODY ODCHUDZANIA ORGANIZACJI; LEAN MANAGEMENT; OUTSOURCING
7.1 Istota i etapy metod odch. org.
7.2 Lean management
7.3 Outsourcing

8 ORGANIZACJA SIECIOWA
8.1 Definicja i istota org. sieciowej
8.2 Rodzaje org. sieciowych
8.3 Korzysci i przyczyny podejmowania wspolpracy

9 ORGANIZACJA WIRTUALNA
9.1 Definicja i istota
9.2 Cechu i korzysci